Badkamertrends 2015

Badkamertrends 2015

Vroeger was een badkamer bij vrijwel iedereen hetzelfde afgewerkt: witte hoogglans tegeltjes en een zwarte toiletbril en verder geen poes-pas. Tegenwoordig zijn er jaarlijks nieuwe stijlen en ontwikkelingen te zien in de inrichting van de badkamer. Wat zijn de badkamertrends van 2015?

Je eigen oase
Een badkamer is een ruimte waar je dagelijks veel tijd in doorbrengt. ‘s Morgens de snelle douche voordat je naar je werk vertrekt en ‘s avonds de plek waar je ontspanning zoekt in de vorm van een stomende douche of een ontspannen bad. Geen wonder dat er tegenwoordig veel meer aandacht aan deze belangrijke ruimte wordt besteed.

Stoer beton
Een badkamer met grijstinten, beton ‘look’ en strak hoogglans (wit) sanitair geeft een stoere en robuuste look. Matte vloertegels van beton of natuursteen hebben een speciale coating die een vuil-afstotende werking hebben maar ook meteen diepte geven in de structuur. Combineer deze badkamer met lichtgekleurde handdoeken en accessoires.

Een badkamer met naturel look
Hout past heel goed in een badkamer. Merbau en Jatoba zijn houtsoorten die vrijwel niet rotten en daarmee geschikt in een naturel badkamer. Zoek allerlei houten accessoires zoals bekers, een toiletbril en rekjes voor handdoeken of zeep en zet als ‘finishing touch’ een grote varen op een lichte plek in de badkamer.

Zwarte badkamer
Heb je lef en zie je er niet tegenop om na elke gebruik de hele badkamer goed af te drogen? Dan is hoogglans zwart wel heel bijzonder in je badkamer. Combineer het met bijvoorbeeld een glazen wastafel en veel chroom. Het is oogstrelend en heel bijzonder om in deze badkamer de ochtend te beginnen of alles van je af te spoelen ‘s avonds laat. Een nadeel is dat de kalk van het water vrijwel direct zichtbaar is op het zwarte hoogglans. Alles droogwrijven is de enige remedie.

Reacties zijn gesloten.