Aandachtspunten bij inhuren klusjesman

Wil je de badkamer verbouwen maar zie je er erg tegenop om dat helemaal alleen te doen of ontbreekt het je aan tijd of kennis en wil je bepaalde zaken uitbesteden? Ga dan op zoek naar een klusjesman die weet waar hij het over heeft.

Er zijn verschillende website die zich gespecialiseerd hebben in het grote aanbod van klusjesmannen en –vrouwen. De websites werken in basis allemaal hetzelfde. Je zet jouw klus op de website en verschillende mensen kunnen hierop reageren met prijs en levering. Het geeft echter nog geen garantie dat de klus dan ook precies wordt gedaan zoals jij het wilt en – niet onbelangrijk – volgens bepaalde veiligheidseisen.

Op grotere website’s zoals Werkspot.nl en Klusje.nl kan je (vaak) al zien welke klussen door iemand gedaan worden en klanten kunnen referenties gegeven over de klusjesman. Die ervaringen geven je al een redelijk beeld hoe iemand werkt.

Heb je een aantal mensen op het oog? Vraag naar een offerte en of hij ingeschreven is bij de Kamer van Koophandel. In een offerte staat omschreven om welke klus het gaat, wat de werkzaamheden zijn, wat de oplevertijd is (en wat de oplossing is als het langer gaat duren) en wat de kosten zijn. Je  ontvangt de offerte vooraf en het geeft voor beide partijen duidelijkheid.  Na het ondertekenen van de offerte hebben de klusjesman en jij een heldere afspraak over hoe het gedaan zal worden en je kan er dan ook naar teruggrijpen. Het lijkt een heel document…en dat is het ook. Het gaat immers om een dienst die jij inhuurt en die goed en vakkundig dient te gebeuren.

Kan of wil een klusjesman zo’n offerte niet leveren, vraag je dan af of het wel de goede partij is. Een mondelinge toezegging dat de klus ‘volgende week’ klaar is, is te vaag.

Reacties zijn gesloten.