Montage van deuren en sloten

Een slot op de badkamer is gebruikelijk maar niet verplicht. Ben je tevreden met het ouderwetse haakje of staat de deur altijd open? Geen probleem! Maar vind je het prettig om de badkamer te kunnen afsluiten zodat je niet onverwacht gestoord kan worden, dan wil je een veilig en goed slot.

Badkamersloten en handgrepen zijn er in veel verschillende materialen en uitvoeringen zoals ouderwets ogende bakeliet, chroom of kunststof in diverse kleuren. En hoe wil je de uitvoering? Wil je een strakke handgreep of juist een moderne of nostalgische met porseleinen details? Keuze te over dus.

Eén van de belangrijkste zaken is de cilindermaat van het slot. Met andere woorden: past het slot in je bestaande deur. Daarnaast kan de afdekplaat anders zijn dan de oude. Soms zit er daardoor niets anders op dan de deur van tevoren te schuren en te verven of lakken voordat je het nieuwe slot gaat plaatsen.

Van een badkamerslot, wat immers vaak gebruikt gaat worden, mag je degelijkheid en kwaliteit verwachten, kijk daarom naar een keurmerk of een veiligheidsmerk. Over het algemeen zijn badkamersloten in zowel links- als rechtsdraaiende deuren te bevestigen, dit staat op de verpakking.

Als het badkamerslot eenmaal geïnstalleerd is,  is het wellicht fijn om te weten hoe je het slot ook vanaf de buitenkant open kunt maken zonder al te grote schade. Je moet er niet aan denken maar en ongeluk zit in een klein hoekje. Het is dan fijn te weten hoe je de deur toch kunt openen vanaf de buitenkant.

Lijkt het plaatsen van een badkamerslot je toch te ingewikkeld, ontbreekt het je aan gereedschap of mis je de tijd om het zelf te doen? Een installatiebedrijf kan het slot probleemloos voor je plaatsen en je voorzien van de nodige informatie bij de aanschaf.

Reacties zijn gesloten.