Gereedschap Tips

Je badkamer verbouwen is geen eenvoudige klus, het is een ruimte die veel gebruikt wordt en slecht gemist kan worden. Reken voor een verbouwing 12 tot 15 dagen. Werk met een ruime planning en zorg dat duidelijk is welke materialen en gereedschappen nodig zijn. Je zal niet alle gereedschappen standaard in huis hebben. Bedenk wat je zelf wilt aanschaffen en wat je gaat huren. Er zijn verhuurbedrijven waarbij je voor een dag, een weekend of langer gereedschap kunt huren.

Werk veilig: gebruik een veiligheidsbril, stofkap, beschermende handschoenen en stevige schoenen met stalen neuzen.

Voor het breekwerk – afhankelijk van hoeveel je gaat breken – zijn puinzakken te koop die je na het vullen op afroep kunt laten ophalen, of huur een containerbak waarin je alles in één keer kwijt kunt.

Er zijn metertjes in de handel waarbij je de water- en elektraleidingen in de muur kunt traceren. Markeer deze punten zodat je niet tijdens het breken voor verrassingen komt te staan.

Het breekwerk van het tegelwerk gaat prima met een hamer en platte beitel maar met een gehuurde boorhamer gaat het een stuk sneller. De sleuven voor waterleidingen of elektriciteit maak je met een frees die je op een (oude) stofzuiger kunt aansluiten, dat scheelt veel stof. Hang eventueel een vochtig oud laken in de deuropening zodat stof daaraan vastplakt.

Laat je goed adviseren over de afstrijkmiddelen die er zijn om vloeren en wanden weer glad te krijgen, de lijmsoorten voor het nieuwe tegelwerk  en het passende voegmiddel. Niets is zo vervelend als er te laat achter komen dat je nét het verkeerde middel hebt gebruikt.

Overweeg om delen van de verbouwing te laten doen door een specialist. Doe bijvoorbeeld het breekwerk zelf maar laat het opbouwen aan de deskundige over. Het scheelt je tijd en het wordt vakkundig gedaan.

Reacties zijn gesloten.